Conferentie van Apple-ontwikkelaars is “uitverkocht”

Apple vult zalen sneller dan zijn schaduw – net als U2 of de Stones. De ticketverkoop voor de volgende Apple WWDC (Worldwide Developers Conference) van 6 juni is “afgesloten” in minder dan 12 uur, maar de tickets worden al weer (door)verkocht op eBay.

post-image-3
De uitdrukking “de plaatsen zijn duur” is perfect van toepassing op deze conferentie: de officiële ingangsprijzen bedroegen… 1600 dollar. Dat blijft een behoorlijk bedrag, zelfs in euro’s. Tijdens de laatste WWDC waren de plaatsen uitverkocht na 8 dagen, maar sindsdien is er de explosie geweest van het tablet, de grote groei van de Mac-computers en vooral de vermenigvuldiging van de apps voor de iPhone: vandaag zijn er 350.000.

Als u zin krijgt om deel te nemen aan deze hoogmis voor ontwikkelaars, moet u weten dat het ticket van 1600 dollars op eBay al aan het stijgen is naar … 2500 dollar. Een ander ticket wordt aangeboden aan 3150 dollar in “onmiddellijke verkoop” (tot 5 april). Blijkbaar verbiedt Apple deze praktijken niet, zelfs hoewel men moet erkend zijn als geregistreerd ontwikkelaar om in het heilige der heiligen binnen te mogen. Nog even preciseren dat dit fenomeen van ticket-doorverkoop niet typisch is voor Apple, het gebeurde ook voor de Google-conferentie I/O van mei aanstaande: daar waren de plaatsen vier keer duurder in de doorverkoop.

Show More
Back to top button
Close
Close