16 jaar gevangenis voor diefstal van socialezekerheidsnummers

De tijd van straffeloosheid voor technologische piraterij is voorbij. Twee oplichters die gegevens stalen, werden veroordeeld tot 16 en 12 jaar celstraf in de VS. Bovendien is dat geen losstaand geval.

post-image-3
De naam van de schuldige is Todd Yurgin, een 41-jarige inwoner van Delaware. In de gevangenis zal hij gezelschap krijgen van zijn medeplichtige, die veroordeeld werd tot 12 jaar opsluiting. Naar verluidt is dit de zwaarste straf die in deze staat ooit voor een informaticamisdrijf is uitgesproken.

Tegen Yurgin liepen zes aanklachten, waaronder e-mailfraude, identiteitsdiefstal met verzwarende omstandigheden en verduistering.
 
Yurgin en zijn kompaan Aughenbaugh stalen de e-mails van hun slachtoffers en kwamen hun socialezekerheidsnummers op het spoor via gespecialiseerde zoekinstrumenten. Zo geraakten ze uiteindelijk aan kredietkaarten, die ze gebruikten op naam van hun slachtoffers.
 
De twee computerpiraten stalen de identiteit van 93 personen, waaronder ten minste 44 minderjarigen. Ze hadden het vooral op kinderen gemunt, omdat die hun rekeningen minder vaak controleren dan volwassenen.
 
Yurgin maakte op die manier 343 kredietkaarten en 54 rekeningen aan in meer dan 40 geldinstellingen. Naar schatting maakten ze een bedrag van een miljoen dollar buit. De straf lijkt misschien zwaar, maar het is zo dat Yurgin al voor de derde keer voor de rechters in Delaware verscheen.
Show More
Back to top button
Close
Close