iRobot in Japan

De firma iRobot (Massachusetts) stuurde onlangs vier robots naar Japan om er te helpen in de strijd rond de beschadigde kerncentrales. Uitgerust met sensoren, armen en fototoestellen kunnen de "Bots" zich op plaatsen begeven waar mensen verboden zijn. Ze worden naar de plaats van de kernramp gestuurd om de straling te controleren en de schade aan de uitrustingen te evalueren.

post-image-3
De vier robots die vorige week naar Azië vertrokken, zijn identiek aan die welke ingezet werden voor de "militaire" schoonmaak van Ground Zero na 11 september en bij de olievervuiling in de Golf. De robots worden vergezeld door 6 personen. Ze bewegen zich voort op rupsbandjes, waardoor ze doen denken aan het robotje wall-E uit de tekenfilm.

Concreet stuurde de onderneming twee robots van het type PackBot en twee van het type Warrior. De PackBot is een militair toestel en wordt gebruikt door het leger. Het weegt 25 tot 30 kg en kan obstakels overwinnen. Het kan zelfs trappen beklimmen. Verder kan het chemische producten en radiologische contaminanten opsporen … Al die informatie wordt vervolgens verzonden via radiogolven.
 
De Warrior is een uit de kluiten gewassen robot van 170 kg, die lasten van 75 kg kan tillen. De vier robots zijn bovendien uitgerust met camera`s, zodat het personeel de situatie kan bekijken op afstand.
Show More
Back to top button
Close
Close