Gestolen MacBook terug naar zijn eigenaar

Dankzij een remote back-up toepassing en de sociale netwerken heeft een jonge student zijn Macbook teruggevonden. De dief bracht de laptop persoonlijk terug.

post-image-3
De 18-jarige student aan het Bentley College had zijn oude laptop reeds opgegeven en een nieuwe aangekocht. Echter, door het online back-upsysteem @BackBlaze te gebruiken dat op zijn laptop was geïnstalleerd, kon Mark Bao de geschiedenis van zijn toestel (die nu door de dief werd gebruikt) opvolgen. 

En wil het nu net lukken dat de dief foto’s van zichzelf op de computer had geplaatst. En ook een video van zichzelf al dansend in een bekende nachtclub. Vervolgens vond Mark Bao via de geschiedenis van de Safari-browser de Facebook-pagina van de dief. Het slachtoffer stapte met deze gegevens naar de politie, maar het was de dief zelf die de laptop naar zijn rechtmatige eigenaar bracht.

Aan de Daily Mail vertelde Mark Bao vervolgens dat hij zijn klacht introk, “omdat hij wel andere dingen te doen had in het leven.” Omdat hij reeds een nieuwe PC aangekocht had, verkocht hij zijn oude laptop. Het bedrag dat hij daarvoor kreeg, schonk hij aan het Japanse Rode Kruis, om de slachtoffers van de aardbeving te helpen.
Show More
Back to top button
Close
Close