Een combo tablet-pc voor Asus

Asus verkoopt in Taïwan een hybride apparaat: half-PC, half-tablet. Voor West-Europa werd nog geen beschikbaarheidsdatum aangekondigd.

post-image-3
Dit “combo”-apparaat, dat draait op het OS Android, is eigenlijk een draagbare PC, maar het volstaat om het klavier te verwijderen om er een tablet van te maken.

Deze nieuwe “Transformer” behoort tot het Eee-gamma, een productlijn van netbooks van het merk. In Taïwan wordt deze reeds verkocht aan een prijs tussen 500 en 700 dollar. Volgens een analist ter plaatse moet de “Transformer” in april in de rest van de wereld beschikbaar worden. Dit werd echter nog niet bevestigd door de fabrikant.

De Eee Pad Transformer, die afgelopen februari werd voorgesteld op CES in Las Vegas, beschikt over een touchscreen scherm van 10,1 inch (1280x800) dat op zichzelf kan werken of met een klavier (momenteel enkel Qwerty) met een dikte van 1,3 cm en een gewicht van 1,5 kg. Het apparaat heeft ook twee USB-poorten, twee webcamera’s (voor- en achteraan), een SD-kaartlezer en een ongelimiteerde online stockagecapaciteit op ASUS Webstorage.

De chipset Nvidia Tegra 2 (CPU NVIDIA GeForce dual-core) is ook van de partij, en de autonomie van de batterij bedraagt 16 uur.
Show More
Back to top button
Close
Close