Daling van de kosten van materialen voor mobiele toestellen

De prijs van gebruikte materialen bij de vervaardiging van smartphones, is in 2010 met 13% gedaald.

post-image-3
Hogere volumes, lagere prijzen voor schermen en processors en een veralgemeend gebruik van vrije OS hebben de prijzen onder druk gezet. Volgens cijfers gepubliceerd door Dans-Stat wordt deze prijsdaling gevolgd door een stijging van de verkoop van goedkopere telefoons.

De meest belangrijke daling zou betrekking hebben op de twee meest essentiële elementen van de telefoon: het scherm en de processor. Andere belangrijke onderdelen zijn het geheugen, de camera, software en case.

Allen Nogee van Dans-Stat heeft ook vastgesteld dat de prijzen beïnvloed werden door de integratie van GPS-systemen, Bluetooth, Wifi en FM-tuners op één enkele chip, terwijl die vroeger in losse componenten waren ingebed.

De analist van Dans-Stat voorspelt dat in 2012 de helft van de draagbare telefoontoestellen smartphones zullen zijn (momenteel bedraagt deze verhouding in België 25%).

Om het volledige cijferrapport te bekomen over de evolutie van de kostprijs van mobiele telefoons, zal u wel zo’n 3500 dollar moeten neerleggen.
Show More
Back to top button
Close
Close