Sombere toekomst voor de iPad-rivalen?

Uit een enquête van “ChangeWave” blijkt dat 80% van de potentiële kopers van een tablet eraan denken om de voorkeur te geven aan de iPad.

post-image-3
De lancering van de Xoom van Motorola en de komst van de Blackberry Playbooks, de TouchPad van HP en een aantal Koreaanse modellen zouden de iPad van Apple moeten afremmen.

Een onderzoek heeft nochtans het gevaar gerelativeerd dat Apple door de concurrentie zou worden opgerold. Naast de 80% potentiële iPad-kopers, twijfelen 18% nog tussen de Xoom (4%), de Blackberry (3%), de Galaxy van Samsung (3%) en andere modellen (8%).

Meer nog, met 95% van de iPad-gebruikers die zeggen tevreden te zijn met hun aankoop (en 70% zéér tevreden), beschikt Apple nog over een grote tijdsvoorsprong van één jaar en een enorme tevredenheidsgraad. Maar de aankoop van een tablet heeft ook een impact op de verkoop van andere producten. 17% heeft de aankoop van een Kindle uitgesteld, 10% heeft de aankoop van een laptop uitgesteld, en 11% van een notebook met het vooruitzicht van de aankoop van een tablet.

De enquête van ChangeWave werd uitgevoerd bij 3.000 potentiële tablet-kopers tijdens de maand februari.
Show More
Back to top button
Close
Close