Dell springt over Acer… met dank aan de iPad

De wegen van de IT zijn ondoorgrondelijk. Door de impact van de verkoop van de iPad op de PC netbooks van Acer is Dell nu de nummer 2 geworden van PC-producenten tijdens het laatste kwartaal van 2010.

post-image-3
De analysten van iSuppli schrijven aan Dell een scherpe stijging toe op de bedrijfsmarkt, geholpen door Apple dat terzelfdertijd hoge toppen scheerde met zijn iPad, ten nadele van de markt van de netbooks.

Matthew Wilkins (iSuppli) stelt vast dat “iets meer dan een jaar na het verliezen van zijn tweede plaats als gevolg van leveringsproblemen, Dell nu opnieuw zijn tweede plaats heeft ingenomen”. De opkomst van de tablets is een ware nachtmerrie voor Acer.
Nochtans stelt iSuppli vast dat de verkoop van Dell tijdens het vierde kwartaal eerder identiek was aan die tijdens het derde kwartaal. Het is dus minder een omzetstijging dan een terugval van Acer die Dell heeft vooruit gestuwd.

Hewlett-Packard van zijn kant blijft de beste verkoper van PC’s ter wereld. Vanaf midden 2008 heeft Acer (en Packard Bell in zijn zog) meer dan zijn concurrenten ingezet op de netbook. HP (en zijn mini-PC) en Dell volgden de netbook met minder overtuiging. De lancering van de iPad heeft hen daar een goede reden toe gegeven.

Nog maar een paar dagen geleden bevestigde Gartner de verminderde interesse van het publiek voor de netbook. Maar de desinteresse slaat nu ook op de notebooks. En nog volgens Gartner zal dit fenomeen zich blijven doorzetten in 2011 en 2012. Tijdens het laatste trimester van 2010 deden de desktop-PC’s het daarentegen vrij goed in professionele kringen. 
Show More
Back to top button
Close
Close