Android erg populair bij cybercriminelen

Met 67,2 miljoen verkochte eenheden in 2010, was Android het exploitatiesysteem dat de snelste groei kende. Android is nu het grootste OS… en ook het OS dat het meest in trek is bij hackers! Antivirus-uitgevers zien hier een nieuwe markt in.

post-image-3
Mobiele hackersoftware richt zich nu hoofdzakelijk op de Android-markt om persoonlijke informatie te weten te komen die vervolgens verkocht of gebruikt wordt voor criminele praktijken.

Op de verschillende markten van downloadbare smartphone-applicaties, zijn er duizenden applicaties die op mobiele toestellen kunnen worden geïnstalleerd zonder dat deze aan bepaalde veiligheidscontroles moeten worden onderworpen. Dit geeft volgens Bullguard aan dat virussen niet van programma’s verdwijnen waarvoor de gebruiker zijn toestemming heeft gegeven. Hackers profiteren van deze beveiligingslekken om op het eerste zicht onschuldig lijkende applicaties te ontwikkelen, maar die toch spyware bevatten.

“De spyware-software handelt niet als een virus op een desktop-computer,” aldus Filip Van Ryn, Country Manager Benelux van Bullguard. “De spyware is niet gebouwd om processen te verstoren of te vernietigen, maar wel om informatie te bekomen en deze over te dragen zonder te worden gedetecteerd.” De Belgische baas van Bullguard stelt vast dat andere mobiele exploitatiesystemen zoals iOS en Symbian een andere werkwijze hanteren dan Android, waardoor deze gemakkelijker te beschermen vallen.

In dit opzicht heeft Bullguard nu Bullguard Mobile Security gelanceerd voor Android smartphones, Symbian, Windows en Blackberry. De kostprijs om deze software te downloaden: 24,90 euro. Esset, F-Secure, Kaspersky (en anderen) hebben eveneens software gelanceerd in deze nichemarkt.
Show More
Back to top button
Close
Close