Externe stockage treedt uit de recessie

Gartner heeft vastgesteld dat de virtualisering in 2010 de inkomsten heeft doen toenemen. Hierdoor is een eind gekomen aan de wereldwijde recessie. De omzet bevindt zich nu op hetzelfde niveau als in 2008.

post-image-3
“Bedrijven en dienstverleners investeren meer in externe opslag door servers te virtualiseren en door diensten te ontwikkelen die “cloud”-gebaseerd zijn,” aldus analist Roger Cox van Gartner. Terzelfdertijd werkt de migratie van tapes naar disks het herstel in de hand, na een jaar 2009 dat een schaarse vraag kende. Gartner rekent ook op de Chinese en Indische markt om deze trend te versterken. 

De uitgaven gaan nu meer naar stockageplatforms gebaseerd op de opslag van bestanden (groei van 36,2%) als naar stockage op basis van blokken (14,9%), maar deze laatste blijft wel de grootste markt.

EMC blijft leider, met 28% marktaandeel (over het hele jaar) en een groei van 32,4%, om te komen tot 5,4 miljard dollar. IBM behoudt de tweede plaats met 14,4% marktaandeel (groei van 14,7%). De grote winnaar is echter NetApp dat drie plaatsen stijgt, tot de derde plaats, met 10,7% marktaandeel. 
Show More
Back to top button
Close
Close