Gesproken internet moet analfabeten aan job helpen

IBM experimenteert in India met het gesproken web om het analfabete gebruikers van PC’s of mobiele telefoons mogelijk te maken een job te vinden.

post-image-3
Het experiment speelt zich af in de Indische deelstaat Karnataka. De technologie van het gesproken internet moet analfabeten aan een job helpen. De KVTSDC, een overheidsinstelling, wil zo inspelen op de toenemende aanwezigheid van mobiele telefoons bij de armere bevolking op het platteland.

Het project maakt het voor de lokale instanties mogelijk om content te verspreiden onder de bevolking, en online transacties te doen aan de hand van gesproken in plaats van geschreven taal.

Het gesproken web maakt gebruik van de zoektechnologieën VoiceXML (Voice eXtensible Markup Language) en HSTP (spraak transfer protocol). Werkgevers kunnen nu gesproken websites maken voor de aankondiging van jobaanbiedingen. De kandidaten kunnen ook een gesproken CV ingeven, wat vooral interessant is voor bedrijven die de landelijke bevolking als doelpubliek hebben, en die zich dikwijls in het dialect uitdrukken.

De technologie richt zich vooral op de bouwsector (metselaars, loodgieters…). Het gebruik van een PC is niet nodig om de technologie te kunnen gebruiken. Alle communicatie verloopt via een mobiel telefoonnetwerk. Voorlopig betreft het nog een pilootproject, maar de testen kunnen zich binnenkort uitbreiden over heel India.
Show More
Back to top button
Close
Close