Een virtueel lab voor Xerox-klanten

Xerox heeft een website ontwikkeld waarin klanten worden opgedragen een actieve rol te spelen in “grensverleggend onderzoek”. In de praktijk zal iedereen pilootprojecten van Xerox kunnen testen op zijn technologisch portaal.

post-image-3
Het Open Xerox-portaal ontstond als een samenwerking tussen de onderzoekers van Xerox Research Center Europe en Xerox Research Center Webster, en integreert projecten ontwikkeld door de PARC (Palo Alto Research Center). De gebruikers kunnen applicaties testen en kunnen zich ook registreren waardoor zij onder meer toegang krijgen tot een breed gamma aan technologieën, diensten kunnen lanceren en de integratie van technologieën kunnen testen in applicaties van derden.

Bepaalde diensten zijn beschikbaar vanop multifunctionele Xerox-printers uitgerust met EIP (Extensible Interface Platform). Momenteel biedt de dienst een twintigtal diensten aan, waaronder ook “Trailme”, een internetpublicatietechnologie waarmee gepersonaliseerde wegen kunnen gecreëerd worden om een verhaal te vertellen. De Xeproc-software daarentegen – bestemd voor de ontwikkelaarsgemeenschap (DSL: domain specific language) dient om applicaties te ontwikkelen op basis van de verwerking van documenten.
Show More
Back to top button
Close
Close