Microsoft wil IE6 uit de wereld helpen

“Friends, don’t let friends use IE6”! Dat is het bericht dat Microsoft de wereld instuurt, samen met een nieuwe campagne om het gebruik van IE6 terug te dringen. Deze browser is nog steeds aanwezig op 10% van de wereldwijde computers.

post-image-3
Na 10 jaar van bestaan zijn de dagen geteld voor Internet Explorer 6. Hoewel IE6 in de Verenigde Staten slechts 2,9% marktaandeel heeft (cijfers vergelijkbaar met Europa), wordt de browser nog volop gebruikt in China (30%), in Zuid-Korea en in landen zoals India, Taiwan of Saoedi-Arabië.

Het grote pijnpunt van IE6 is zijn beveiliging. Zo moeten gebruikers van een piraatversie van Windows 6 gebruik maken van IE6. En dat is ook het geval voor vele bedrijven die toepassingen gebruiken die specifiek zijn ontwikkeld voor deze versie van de browser. Microsoft wil nu het gebruik van IE6 terugdringen tot minder dan 1%. Hiervoor dringt Redmond er bij website-eigenaars op aan om een banner op hun site te tonen met het opschrift: “Friends don’t let friends use Internet Explorer 6”. Maar of dit zal volstaan?
Show More
Back to top button
Close
Close