Teradata koopt Aster Data System

Teradata, dat reeds in het bezit is van 11% van de aandelen van Aster, betaalt nu 263 miljoen dollar voor de verwerving van alle dataopslagcapaciteiten van het bedrijf.

post-image-3
De transactie, die kadert in een marktconsolidatie van dataverwerking, zal worden afgerond tijdens het tweede kwartaal. Teradata, dat het afgelopen jaar reeds 11% van de aandelen van Aster verwierf, slokt nu dus het volledige bedrijf op.

De uitdagingen situeren zich niet enkel op de aangroei van data, maar ook op de aanwezigheid van gestructureerde en niet-gestructureerde data. “Dit impliceert verplichtingen die de traditionele technieken niet kunnen garanderen,” verklaart men bij Teradata. Teradata rekent nu dus op Aster om te helpen verder te groeien en beter te worden in het verwerken van ongestructureerde data, die bijvoorbeeld kunnen worden gehaald uit sociale media.

De overname van Aster is de tweede belangrijkste overname van Teradata sinds de overname van de marketingsoftwareleverancier Aprimo, voor een bedrag van 525 miljoen dollar.
Show More
Back to top button
Close
Close