RoboThespian: een humanoid partner

De  gekte rond robots zal nooit de wereld uit zijn. Zo is er nu een zingende robot “RoboThespian”. 

post-image-3
Deze robot doet sterk denken aan C-3PO uit Star Wars, maar is in tegenstelling tot deze laatste ontdaan van zijn gouden skelet.

“Thespian” zingt, danst, en doet zelfs aan imitaties.  Aan de ontwikkeling van de robot gingen meer dan vijf jaren vooraf. Hoewel de “Thespian” eerst ontworpen werd als een entertainende robot, zagen de ontwikkelaars al snel in dat het publiek graag wilde communiceren met het wezen. Nu is de “Thespian” eerder een communicatietool dan een entertainmentrobot.

De Engelse ontwikkelaars verkochten wereldwijd van de robot reeds 20 exemplaren, waaronder aan de NASA, die er eentje in het Kenedy Space Center installeerde.

De robot kan bewegen zoals een mens, en het Reginald-model, dat op de CeBIT werd tentoongesteld, slaagde er met verve in de lachspieren te bespelen door zijn zang en imitatietalent. Zo bracht de robot een versie van “Singing in the Rain”, en imiteerde hij ook C-3PO en Robocop.

De ontwikkelaars werken nu aan het principe van collective intelligence voor alle robots van het bedrijf. Zo zal een robot die zich op één plaats ter wereld bevindt, in interactie treden met zijn omgeving en naar informatie vissen. Deze informatie wordt vervolgens via een centrale databank doorgespeeld aan andere vergelijkbare robots. 

Wil je in het bezit komen van een dergelijke robot, dan mag je rekenen op een prijs van maar liefst 50.000 euro. Duurder dan een wagen, maar het ding brengt je wel aan het lachen.
Show More
Back to top button
Close
Close