Meer virussen in PC`s door botnets

Het maandelijks MessageLabs Intelligence Report van Symantec geeft aan dat de integratie van malware door middel van botnets een hoger niveau dan normaal heeft bereikt.

post-image-3
Met 1 geïnfecteerde e-mail op 290 (of 0,345%) was de maand februari één van de meest productieve periodes, zowel op gebied van simultane aanvallen als op gebied van de integratie van malwarefamilies via Zeus-botnets (ook gekend onder de benaming Zbot), Bredolab en SpyEye.

Zeus en SyEye hebben een aantal technieken geadopteerd die eigen zijn aan Bredolab. Al hun aanvallen vonden plaats in de vorm van een ZIP-archief in bijlage. Deze bevat een uitvoerbaar bestand met een kwaadaardige code. In februari bevatte 1,5% van de onderschepte malware een ZIP-bestand in bijlage. Complementaire analyses hebben aangetoond dat 79,2% van deze malware Bredolab, Zeus en SpyEye-aanvallen waren.

Het afgelopen jaar, werden er meer malware-aanvallen vastgesteld in de vorm van uitvoerbare bestanden, zoals PDF’s, het meest populaire formaat voor de verspreiding van malwareprogramma’s. Het land dat het meest met spam kreeg af te rekenen in februari was China (86,2% malware). In Nederland was dat 82,2%.

Nog in februari was de sector die het meest door spam getroffen werd, de automobielsector (84,3%), gevolgd door het onderwijs (82,6%), de chemische en farmaceutische industrie (81,7%), de informaticasector (81%), de detailverkoop, de overheidssector en de financiële sector (80%).
Show More
Back to top button
Close
Close