Chrome wordt langzamerhand een OS

We kenden reeds de browser Chrome van Google, maar deze wordt stilaan een besturingssysteem. En niet zomaar een besturingssysteem.  Chrome wil een online OS zijn.

post-image-3
Google heeft aangekondigd dat zijn Chrome navigator binnenkort in staat zal zijn applicaties te draaien op de achtergrond. Na verloop van tijd is het dus waarschijnlijk dat de browser meer op een besturingssysteem zal lijken dan op een concurrent van Firefox of Internet Explorer.

Concreet gesteld betekent dit dat een cloudsuite de aangebrachte modificaties aan uw online documenten zal kunnen monitoren en deze lokaal zal kunnen downloaden (op een harde schijf van een PC). Zo kunnen deze direct herwerkt worden ook wanneer u niet online bent.

De processen die draaien in de achtergrond zullen kunnen blijven werken zolang Chrome in werking is, zelfs indien de browservensters gesloten zijn. Geen onbelangrijke eigenschap, aangezien het net één van de centrale definities is van een modern besturingssysteem dat het op de achtergrond taken kan uitvoeren.

Omdat virussen ook op de achtergrond werken, zal Chrome ook deze beveiligingsproblemen aanpakken.

We hebben reeds kunnen vaststellen dat Google (door het gebruik van Android Marketplace) een eerder lakse houding op gebied van beveiligingsapplicaties heeft, maar apart daarvan zullen cloud computing liefhebbers deze mix van browser en operating system erg kunnen appreciëren, en dan vooral wat betreft de online stockage van data. Anderen zullen er een nieuwe mogelijkheid in zien voor Google om toegang te krijgen tot uiteenlopende informatie.

In de toekomst bestaat dus de mogelijkheid dat, wanneer u een nieuwe computer koopt, het Google besturingssysteem zal geïnstalleerd zijn. Maar indien u uw Windows, Mac OS X of Linux-systeem wil behouden, biedt Google u ook dezelfde functionaliteiten aan, aan de hand van een te downloaden programma.
Show More
Back to top button
Close
Close