GPS’en tegen spijbelen

In hun wanhoop om hun leerlingen terug naar school te krijgen, heeft een Californische school zijn tieners uitgerust met GPS’en.

post-image-3
Studenten aan de Anaheim Union High School die zich schuldig maken aan spijbelen, worden uitgerust met een sensor ter grootte van een mobiele telefoon. En de school is niet alleen, want zo’n 100 colleges en universiteiten in 3 Amerikaanse staten hebben reeds hun toevlucht tot het gadget genomen. De Anaheim Union High School maakt onderdeel uit van een pilootprogramma dat zes weken duurt en dat zich richt op studenten die minstens 3 kaar onwettig afwezig waren. Andere scholen (in de staat Texas) doen een beroep op de GPS wanneer studenten meer dan 20 of 25 keer onwettig afwezig zijn.

In de praktijk krijgen de studenten die al eens met de school in aanvaring zijn gekomen wegens onwettig afwezig, een automatische telefonische oproep om zich naar school te begeven. Vervolgens moeten zij een code ingeven waardoor hun verplaatsingen naar de school kunnen gevolgd worden. De apparaten kosten tussen 300 en 400 dollar elk, de kost van het 6 weken durende testprogramma bijna 8 dollar per dag, per leerling. De efficiëntiegraad zou wel 97% bedragen.
Show More
Back to top button
Close
Close