Obama voortrekker van de cloud

De crisis is alomtegenwoordig, ook in de toekenning van de IT-budgetten van de Amerikaanse federale regering. Met een informaticabudget ‘on hold’ voor 2012, dwingt zich nu een oplossing op: de Cloud.

post-image-3
Om kosten te besparen, doet het team van president Obama nu een beroep op de cloud computing en de consolidatie van datacentra. Voor 2012 (dat fiscale jaar start in oktober) wordt het in het federale budget 79 miljard voorzien voor de IT: een jaarlijkse stijging met slechts 1,9%. De administratie zegt binnen dat budget te willen blijven door het afschaffen van verschillende datacenters. In totaal zullen er zo’n 800 datacentra worden gesloten.

CIO Vivek Kundra heeft ook een rapport gepubliceerd waarin wordt opgeroepen tot een “eerste cloudstrategie” voor de federale agentschappen. Kundra schat dat de federale overheid door een beroep te doen op de cloud computing zijn uitgaven met ongeveer 30% kan terugdringen. Het belangrijkste obstakel is dat er hieromtrent snel een beslissing genomen moet worden. Want zoals we wel weten werkt de administratie bij de overheid niet altijd even snel als in een privé-onderneming…
Show More
Back to top button
Close
Close