Dell kent terugloop in zijn Consumentendivisie

Aangespoord door de bedrijfsresultaten, ziet Dell zijn omzet (Q4) onder druk komen te staan door zijn Consumers-divisie.

post-image-3
Met een stijging van 177% van de nettowinst tijdens het vierde kwartaal, mag Dell niet klagen. Analisten verwachten zich aan een omzet van 15,71 miljard dollar, wat al bijna het geval is. De afdeling Grote Bedrijven van Dell heeft 4,7 miljard dollar gegenereerd (een stijging met 12%), als gevolg van een sterke vraag naar PC’s en servers. De inkomsten van de KMO’s stegen met 12%.

Echter: de ontvangsten van de consumentendivisie daalde met 8% tot 3,3 miljard voor het derde kwartaal. Niet meer dan normaal, volgens Michael Dell die zich het afgelopen jaar vooral wilde richten op de wederopbouw van zijn Enterprise-divisie (products & services). ”Het epicentrum van deze afdeling verplaatst zich van de PC naar het bedrijf en de datacenters.”

Tijdens het laatste kwartaal kondigde Dell haar voornemen aan om het opslagbedrijf Compellent (960 miljoen) over te kopen en nam het ook de security-leverancier SecureWorks over, de “cloud”-integrator Boomi en Insite One (opslag). 
Show More
Back to top button
Close
Close