Intel gaat Digipass integreren

De Vasco beveiligingstechnologie maakt een eenvoudige implementatie van authenticatie mogelijk zonder gebruik van bijkomende hardware of software.

post-image-3
Vanaf nu zal de Vasco Digipass authenticatietechnologie gebruik maken van de ingebouwde token van Intel Identity Protection Technology (IPT). De samenwerking maakt authenticatie mogelijk op computers die uitgerust zijn met Intel Core processors van de tweede generatie. Het Digipass aanbod voor Intel IPT vervangt het gebruik van statische wachtwoorden door dynamische, eenmalige wachtwoorden. De tweede generatie van Intel Core-processor platformen zullen een Vasco applet ondersteunen. 

Praktisch: wanneer een eindgebruiker op een veilige manier wil inloggen op een website met behulp van een Digipass, zal de applet op de chip het dynamische wachtwoord doorsturen voor validatie. Op zijn beurt zal de server een validatie vragen aan de back-end software van Vasco, die het antwoord op zijn beurt doorstuurt naar de server van de Application Service Provider, die de eindgebruiker toegang zal verlenen tot de website.

De geviseerde doelpublieken zijn de verzekeringsbedrijven en de gezondheidszorg die de vertrouwelijkheid ten opzichte van hun klanten of patiënten willen kunnen garanderen, bedrijven die hun emailnetwerk willen beveiligen, of diensten die een beroep doen op online betalingen.
Show More
Back to top button
Close
Close