Internet Explorer 9 in allerlaatste testversie

Microsoft belooft ons een sneller en efficiënter IE9. De browser zal ook een opt-in bevatten waarmee de webgebruiker de overdracht van zijn gegevens naar adverteerders kan blokkeren. Wat de internet metingsbedrijven niet als muziek in de oren zal klinken.

post-image-3
Terwijl er reeds meer dan 25 miljoen exemplaren van de betaversie van IE9 werden gedownload, zegt Microsoft dat het reeds 17.000 commentaren heeft ontvangen van beta-testers en dat het hier terdege rekening mee zal houden.

In IE9 wordt een tool geïmplementeerd waarmee de gebruiker zich kan wapenen tegen inbraken van malware websites. Hiervoor biedt de browser een opt-in tool (de gebruiker moet expliciet toestaan om bepaalde informatie naar websites te versturen).

Standaard is deze functie uitgeschakeld. Deze beveiliging is het antwoord van Microsoft op de groeiende ongerustheid van de consumenten, de voorvechters van de privacy, en de openbare instellingen die bepaalde praktijken aan banden willen leggen. Dit is reeds het geval in de Verenigde Staten en Europa.

Het doel: voorkomen dat adverteerders het surfgedrag monitoren, en dan vooral hun koopgedrag.

In principe zou IE9 voor het einde van het kwartaal klaar moeten zijn.

Met IE9 wil Microsoft zijn dalend marktaandeel t.o.v. Firefox (Mozilla), Chrome (Google), Safari en Opera ombuigen. In de afgelopen 12 maanden verloor Microsoft meer dan 6 % om te komen tot een marktaandeel van 56%. In Europa wordt IE reeds voorbij gestoken door Firefox. Een bijkomend minpunt is dat IE9 niet werkt op Windows XP, dat toch nog het meest gebruikte Microsoft OS blijft.
Show More
Back to top button
Close
Close