Mobiele telefoons vervangen de vaste lijn en virtualisatie zet zich door

Volgens een studie (daterend van november 2010) gesponsord door Mitel mogen geloven, zullen de mobiele telefoons binnenkort de vaste telefoonlijn vervangen.

post-image-3
De oorzaak is dat steeds meer bedrijven een beroep doen op een ‘bring your own device’, waarbij werknemers wordt gevraagd hun eigen smartphones en tablets te gebruiken voor professionele doeleinden. 74% van de respondenten geloven dat ze een betere ROI kunnen bereiken via een multi-netwerkenaanpak, eerder dan zich te houden aan één enkele leverancier.

90% van de ondervraagde personen beweert dat de virtualisatie van de netwerken dit jaar nog belangrijker wordt.

Deze resultaten worden bevestigd door een andere studie, gerealiseerd door Frost & Sullivan (dec. 2010) waaruit blijkt dat de helft van de respondenten de GSM beschouwt als voornaamste professionele communicatiemiddel. Ook uit deze enquête blijkt dat meer dan 90% van de grote bedrijven en 75% van de KMO’s hun communicatie-infrastructuur georganiseerd heeft met verschillende leveranciers. Volgens deze tweede studie zal deze trend zich doorzetten tijdens de twee volgende jaren en zal het merendeel van de bedrijven zich richten op een multi-vendor omgeving.
Show More
Back to top button
Close
Close