Nokia en Microsoft verenigen zich in de mobile

De twee fabrikanten hebben een strategisch partnerschap aangekondigd, en dit, onverwacht, in de context van de mobiele telefonie. Een alliantie die beide bedrijven moet helpen uit het slop te raken in een sector waar ze de laatste maanden nauwelijks presteerden.

post-image-3
Nokia blijft een gigant, maar dan niet echt in de wereld van de smartphones, terwijl Microsoft zijn vingers reeds heeft verbrand met de slechte kwaliteit van Windows 6.5. De lancering van Windows Phone 7 kwam daarna veel te laat om daadwerkelijk marktaandeel te winnen.

De alliantie die de twee bedrijven nu aangekondigd hebben, is een goede zaak die zich zal vertalen in de komst van het Windows Phone 7 in Nokia-smartphones. 

Dit is dus een rationeel partnerschap, vooral als je weet dat Stephen Elop, huidig CEO van Nokia een oud-kaderlid van Microsoft is. Een godsgeschenk wel voor Microsoft dat nu zijn OS op miljoenen telefoons kan implementeren, terwijl Nokia zijn zichtbaarheid in de mobiele wereld kan opkrikken. Indien men zich afvraagt wat Symbian in dit akkoord doet, men maakt zich niet te veel illusies over de toekomst van Meego dat ontstaan is uit de samenwerking tussen Nokia en Intel… 
Show More
Back to top button
Close
Close