Een app om Smartphone-straling te verminderen

WeFi en Tawkon hebben hun krachten gebundeld om een nieuwe applicatie te ontwikkelen die automatisch een mobiele oproep naar het wifi-netwerk kan transfereren wanneer de stralingsniveaus een bepaalde drempel overschrijden.

post-image-3
De software, die beschikbaar moet worden vanaf het derde kwartaal van dit jaar, is in eerste instantie ontworpen om gebruikers ervan te informeren wanneer de stralingsniveaus een te hoog niveau halen. Dit kan het geval zijn wanneer je je verder van een GSM-antenne bevindt of wanneer je vanuit de kelder van een gebouw probeert te bellen.

De nieuwe applicatie schakelt dan over op het gebruik van een Wifi-netwerk. Deze gebruiken radiosignalen vergelijkbaar met die van een GSM. De straling is wel veel minder sterk dan bij mobiele telefoons.

Tawkon ondersteunt de volgende platforms: Android (betaversie), Blackberry, Symbian, iPhone, Windows Mobile en Palm. De app werkt nog niet voor alle modellen van alle merken, maar dat is wel het geval voor Motorola, HTC en Samsung. De iPhone-app werd nog niet goedgekeurd door Apple, maar zal wel worden voorgesteld op het Mobile World Congress.
Show More
Back to top button
Close
Close