Betekent de tablet het einde van de netbook ?

We voorspelden het al enige tijd, maar 2011 zou het begin van het einde kunnen zijn voor de micro-PC’s.

post-image-3
In 2011 zullen bijna 56 miljoen tablets worden geproduceerd. Een nieuw rapport van DisplaySearch stelt dat de verkoop met meer dan 200 % per jaar zal groeien.

Volgens DisplaySearch zal de groei van de tabletmarkt een gevolg zijn van de multiplicatie van productaankondigingen, presentaties en demonstraties. En zal dit alles tot een marktsegmentatie leiden.

Volgens Richard Shim, mobiele informaticaspecialist bij DisplaySearch, zullen de tablets van 7 tot 10 inch de markt blijven domineren. Met een voorkeur voor de 10 inch-tablets die een 16:9 of 16:10-weergave kunnen aanbieden. DisplaySearch besluit hieruit dat dit formaat grotendeels het « lage » gamma netbooks en zelfs de draagbare PC’s zal “kannibaliseren”.

Sommige analisten zeggen dat Apple de ambitie heeft om in 2011 bijna 50 miljoen iPads te produceren. Als dat het geval is, zal Apple alleen al bijna 86% van de totale tablet sales voor zijn rekening nemen (volgens cijfers van DisplaySearch).

Zelfs indien dit overdreven lijkt, is het juist te zeggen dat 2011 het jaar van de tablet zal worden. Dit jaar zal misschien wel het begin van het einde voor de netbooks zijn. Deze kennen intussen nog geen 5 jaar van voorspoed.
Show More
Back to top button
Close
Close