HP zorgt voor de koppeling tussen PC en tablet

HP wil de kloof dichten tussen desktop computers en tablet PC’s. Het geheim van HP: de lancering van een nieuwe “all-in-one” die zich tevens richt op de ontwikkelaars van mobiele applicaties.

post-image-3
Het gaat hier minder om een nieuw gadget dan wel om een computer ontworpen om de gegevensstroom van bedrijven te vergemakkelijken en de invoering van applicaties te standaardiseren op alle soorten apparaten: PC’s en tablets.

De nieuwe all-in-one Touchsmart viseert niet alleen de eindgebruiker, maar ook ontwikkelaars die toepassingen maken voor touch screens. Met dit toestel is het de ambitie van HP om “zware” applicaties voor all-in-one touchscreens in de toekomst makkelijk te kunnen implementeren in “lichtere” screens, zoals tablets.

Deze aankondiging komt er aan de vooravond van de lancering van een aantal nieuwe mobiele apparaten op basis van WebOS van Palm (persconferentie van 9 februari). HP lijkt zo de kaart te willen trekken van touch-screen interactiviteit en meer krachtige all-in-one PC’s, en van mobielere “pocket-PC” tablets. Het beste van twee werelden dus.  En HP verwijst reeds naar een andere dimensie: deze van spraakherkenning.

De nieuwe Touchsmarts zullen draaien op Windows 7, maar zullen zoals tablets ook op andere besturingssystemen kunnen werken dankzij gevirtualiseerde omgevingen. Ontwikkelaars zullen zo tussen OS’en kunnen schakelen zonder hun systeem telkens te moeten herstarten. En zonder twijfel zal ook het WebOS hier onderdeel van uitmaken.

Terzelfdertijd is HP afgestapt van zijn MediaSmart Server-productlijn gebaseerd op Windows Home Server. HP richt zich daarentegen op de ontwikkeling van multimedia-entertainment en het WebOS-systeem.
Show More
Back to top button
Close
Close