Het einde van de IPv4 adressen

De IP-adressen staan op een keerpunt. Wat al twee jaar geleden aangekondigd werd, het tekort aan IPv4 adressen, is nu aangebroken. En de oplossing is ook gekend: IPv6. Maar zijn wij er klaar voor?

post-image-3
België zou achterlopen op andere landen, zo luidt het bij de IPv6 council of Belgium, dat samenwerkt met de IPv6 councils van andere landen uit de hele wereld.

Sinds verleden week donderdag heeft de Autoriteit die instaat voor alle IPv4 adressen, de laatste reeksen adressen toegekend aan verschillende landen. Nu is de voorraad uitgeput. De bal ligt nu in het kamp van de Internet Service Providers (ISP), de Content Providers (kranten en tv-zenders), de openbare sector en de bedrijven.
 
Dat is waar de IPv6 Council of Belgium op de proppen komt, die bevestigt dat ons land achterna hinkt. Het residentiële IPv6 aanbod zou onvoldoende zijn in België, en de enige IPv6 site zou die van de RTBF zijn. Uiteraard zal het IPv4 netwerk blijven werken.

Het zou naar plan twee jaar duren om IPv6 te ontplooien. Tot zolang zouden de bedrijven, nu er geen nieuwe IPv4 adressen meer zijn, geconfronteerd worden met klanten en partners die enkel via het IPv6 bereikbaar zijn.
Show More
Back to top button
Close
Close