Agami gaat BNL-logistiek van Hama beheren

Een grotere cataloog en “intelligentere” verkoopspunten zijn de belangrijkste redenen hiervoor volgens Agami, de voornaamste Belgische distributeur van accessoires. De nieuwe gebouwen moeten indruk maken op de belangrijkste groothandelaren van het land… Agami België zal tegen het einde van het jaar de volledige logistiek van Hama voor de Benelux gaan beheren.

post-image-3
De nieuwe gebouwen van Agami in Wetteren illustreren de vooruitgang die het bedrijf heeft geboekt sinds de oprichting in 1993. Het immense gebouw in Wetteren, dat onlangs in gebruik werd genomen, is verdeeld in twee ruimtes: één voor de commerciële activiteit en een andere voor de logistiek. Tegen het einde van dit jaar moet het center in Wetteren, dat maximaal 7200 paletten kan behandelen, de hele Belgische logistiek voor zijn rekening nemen. Het systeem van het ‘picken’ van bestellingen zal automatisch verlopen volgens het “goods to man”-principe. Het OSR-automatisatiesysteem kan 500 referenties per uur ‘picken’, alsook de administratieve behandeling voor zijn rekening nemen volgens de EDI- en Certipost-standaarden. 

Momenteel kan de stockageruimte van 6000 vierkante meter één miljoen producten opslaan. “Natuurlijk is dit oversized voor enkel het Belgische grondgebied,” zegt Luc Heyerick, “maar de gebouwen zijn ontworpen met het oog op de centralisatie van de logistiek voor de hele Benelux. Hama heeft twee jaar geleden een Nederlandse distributeur overgenomen, maar het terrein in Wetteren werd reeds jaren eerder aangekocht.”
Show More
Back to top button
Close
Close