2011 volgens Deloitte

Deloitte heeft zijn jaarlijks verslag voorgesteld waarin het de trends identificeert die de toekomstige IT-sectoren zullen kenmerken. De 2011-editie van dit verslag stelt dat meer dan 50% van de verkochte hardware dit jaar smartphones zullen zijn, alsook tablets en netbooks, maar geen PC’s. In 2012 zal dit percentage nog hoger liggen.

post-image-3
Deloitte zegt ook dat het volume van gedownloade data vanaf mobiele telefoons via publieke wifi sneller zal stijgen (25-50%) dan het volume gedownload via mobiele breedbandnetwerken. Deze trend wordt nog versterkt door de grotere aanwezigheid van Wifi-hotspots. In Noord-Amerika zullen 25% van de voornaamste distributeuren, in de commerciële centra hun klanten een gratis Wifi-aanbieden in hun winkels. Deze trend zal zich generaliseren in 2012.

We zullen wereldwijd ook 140 miljard meer uren voor de televisie doorbrengen. Nog volgens de studie zal het aandeel van bedrijven dat gebruik maakt van e-government-diensten wereldwijd meer dan 90% gaan bedragen, tegenover slechts 75% in 2010.

Deloitte voorspelt dat in 2011 tot 5 miljoen tablets zullen worden ingezet in de sectoren van de detailverkoop en de gezondheidszorg.
Show More
Back to top button
Close
Close