Laser sub-divisie van HP herziet zijn certificaties

De activiteit Laserjet Enterprise Solutions is een sub-divisie van IPG (Imaging & Printing Group), verantwoordelijk voor de commercialisatie van alle types printers. Sven Olbrechts, verantwoordelijke voor deze sub-divisie, verhoogde de omzet in één jaar met 13%.

post-image-3
Sven Olbrechts ziet het LES-geörienteerde kanaal verder evolueren: “Wij hebben onze resellers altijd geïdentificeerd op basis van twee assen: deze van de waarde en de vaardigheden (certificaties, ontwikkeling van de infrastructuur) en deze van het volume in termen van gerealiseerd zakencijfer.
Nu leggen wij het accent uitsluitend op competentie. Een reseller die meer dan 10 miljoen euro realiseert uit de verkoop van toners, zal worden erkend voor het bereikte volume, maar zal worden gecrediteerd met een “standaard”-waarde.

De grote verandering in 2011 zal er dus in bestaan de resellers te accrediteren volgens de as van verworven competenties. Dit zal het keuzecriterium zijn om Preferred Gold Partner te worden. In 2011 bestaan er slechts twee types van Preferred Gold Partners: “imaging and printing solutions specialist” en “imaging and printing value specialist”. De andere spelers in de printing-wereld hebben geen toegang tot het Gold statuut. Concreet gesteld zou dit kunnen betekenen dat, tenzij ze een Gold-certificatie in een andere divisie behalen (PSG, ESS, e.a.), de Preferred Gold Partners gebaseerd op het volume hun statuut kunnen verliezen.
Show More
Back to top button
Close
Close