BitDefender kiest België

Met de aanstelling van een nieuwe Country Manager Belux in december, wil BitDefender zijn aanwezigheid uitbreiden op de markt van beveiligingssoftware bij ondernemingen.

post-image-3
Om zijn doel te bereiken, zal Philippe De Clerq wel snel een supplementaire distributeur moeten aantrekken. En indien de vooropgestelde doelen bereikt worden, zal misschien wel een Benelux-bureau worden opgericht in België vóór eind 2011.

Door zich op de Belgische markt te richten, erft De Clerq van de retaildistributeur ABC Soft en – in mindere mate – van de broadliner Ingram Micro. De nieuwe vertegenwoordiger van Bitdefender verbergt zijn intentie niet om een supplementaire partner te vinden van het bedrijfsgerichte “Value Added”-type. “We willen distributeurs vinden die gespecialiseerde resellers, integrators, benaderen,” argumenteert de nieuwe Belgische baas (die oud-gediende is bij Kaspersky Labs).

Philippe De Clerq wil ook kleine zelfstandige resellers benaderen.

Wat tarieven betreft, positioneert BitDefender zich in de gemiddelde marktprijs, met de mogelijkheid zich te abonneren voor 1, 2 of 3 jaar naargelang de producten. Het aanbod bestaat uit een antivirus, een internet-suite en een familiale “Total security”-formule die een onbeperkt aantal kopieën aan een zelfde IP-adres verbindt. Philippe De Clerq stelt een steeds groter wordende vraag naar Internet Security vast in de grootdistributie, en een voorkeur voor Antivirus bij de kleine assembleurs. Wat betreft het gamma professionele tools, is het de bedoeling om alle niveaus binnen het bedrijf te beschermen. In deze omgeving worden de licenties verkocht vanaf 5 tot 10 posten naargelang elk product.
Show More
Back to top button
Close
Close