Nieuwe harde schijf… in de strikte zin

Op het CES werd een SSD “super hard disk” voorgesteld, die bestand is tegen vallen, onderdompeling in water, maar ook tegen explosies en de impact van een kaliber 12! Nee, dit is geen 1 aprilgrap.

post-image-3
Deze “rugged” harde schijf van ioSafe maakte zijn opwachting op CES. De HD kan meerdere dagen onder water blijven tot een diepte van 3 meter (10 meter in de titaniumversie) en is bestand tegen vallen van een hoogte van 3 tot 6 meter (twee verdiepingen).

Het meest tot de verbeelding sprekend is echter dat de hard disk bestand is tegen geweerschoten. Zes schoten konden de disk niet doorboren.

Er werd ook met een M16 op de hard disk geschoten. En in sommige gevallen was het nog mogelijk de data te lezen, behalve in geval van een goed gecentreerd schot.

Wijzen we er nogmaals op dat het hier een harde schijf van het type SSD betreft die gebruik maakt van een USB 3.0-verbinding en Firewire. Die dus zowel op Mac als op PC kan gebruikt worden. Tijdens het eerste jaar van gebruik geldt er op het apparaat een verzekering “data recovery”. De harde schijf wordt aangeboden in een versie van 250 GB tot 1 TB. Zijn prijs: vanaf 150 dollar.

Show More
Back to top button
Close
Close