De toekomst volgens Unisys: Cloud is rijp en de IT wordt terug geconsumeerd

Net zoals vele anderen waagt Unisys zich ook aan een aantal voorspellingen voor 2011: over de Cloud, de IT-consommatie en de toepassingen…

post-image-3
Eerste vaststelling: de Cloud Computing en de private cloud zijn hun testfase ontgroeid, maar vele ondernemingen hebben er blijkbaar nog steeds problemen mee om hun data te outsourcen. Unisys verwacht zich aan een snelle toename van cloud computing-omgevingen in specifieke informatica-omgevingen. De publieke cloud zal in de komende twee à drie jaar zijn populariteit aanzienlijk vergroten. Daarbij komt nog een toename van de IT consumatie door de generalisering van mobiele apparaten (smartphones, netbooks en tablets). De professionele applicaties verlaten de PC- en notebook-wereld en maken hun intrede in alles wat portable is.

De “Social Computing” treedt uit de marketingomgeving, vormt zich om tot een productiviteitstool en verandert daardoor de houding van de klanten. Unisys voorspelt ook de integratie van de sociale netwerken en de professionele applicaties.
Unisys kondigt ook de “Smart Computing” aan, gebaseerd op de automatisatie en de vereenvoudiging van de IT door de implementatie van ‘sense-and-respond’-systemen waarmee complexe back-end en datacenter processen kunnen worden beheerd.

Unisys gelooft ook in de gespecialiseerde ‘Fit for Purpose’-toepassingen: turn-key systemen die hardware en software integreren om specifieke taken te kunnen uitvoeren. 

Wat betreft de beveiliging van de cyberwereld: deze zal in de toekomst meer en meer verlopen via biometrische technologieën. De voorspellingen van Unisys op gebied van security kunnen worden geraadpleegd op http://persberichten.pridepr.nl/?p=bericht&id=372.
Show More
Back to top button
Close
Close