Michael Dell wil zichzelf terug kopen…

En hij belooft zelfs te investeren in het bedrijf waarvan hij de enige eigenaar zou worden. De oprichter van Dell blijft achter zijn project staan om zijn gelijknamige groep terug te kopen. In een memo dat hij dinsdag verspreidde, verbindt hij zich ertoe te investeren om zijn aanwezigheid op de markt van de pc en digitale tablets te versterken. En hij wil ook naar voor de cloud en beveiliging gaan.

post-image-3

In de memo aan zijn personeel onderlijnt Michael Dell dat hij "Dell wil positioneren voor een succes op lange termijn". In zijn poging om het hele bedrijf terug te kopen (aan de prijs van 13,65 dollar per aandeel) heeft Michael Dell een vennootschap gesloten met het Silver Lake fonds. Dit zou betekenen dat zijn bedrijf 24,4 miljard dollar waard zou zijn. Hij wil zo Dell terugtrekken van de beursnotering en het aanpassen aan de slabakkende pc-markt.
Zijn initiatief moet het opnemen tegen twee andere biedingen. Om te beginnen dat van Blackstone, geassocieerd met  het fonds Francisco Partners en Insight Venture Management,  waarbij minstens 14,25 dollar per aandeel  geboden zou worden. In dit scenario zou de groep op Nasdaq blijven. Het derde bod, dat van Carl  Icahn, betreft een bedrag van 15 dollar per aandeel.
Het zegt natuurlijk niet veel, maar Michael Dell belooft in zijn "officieel" memo dat, als zijn bod aanvaard wordt, hij wil rekruteren en "investeren om de activiteiten voor personal computers en digitale tablets te laten groeien... om competitiever te zijn". Michael Dell wil ook actiever zijn in de opkomende landen, zonder zich tot de BRIC te beperken. En net als zijn concurrenten wil Dell meer investeren in de Cloud en computerbeveiliging.

Show More
Back to top button
Close
Close