Z10 en BB10: het perfecte duo om BlackBerry terug  in de race te brengen

Eindelijk weer eens goed nieuws voor BlackBerry die het wat moeilijk had de laatste tijd.  Een nieuwe high-end smartphone op OS die vrij goed in elkaar zit en een winner blijkt te zijn.  Vooral voor bedrijven en voor degenen die een andere interface accepteren.

post-image-3

De Z10 geprijsd op 629 euro, heeft als doelwit de business internet gebruikers en de "multitaskers". Voor deze prijs, zal die smartphone (vanaf 2 april) veel meer dan de iPhone aanbieden:  16 GB geheugen, een microSD-slot, twee camera`s van 8 en 2 Mp, 4G,de NFC en een hoge-resolutie scherm met een formaat van 4,2 inch.  Maar nog belangrijker is dat ze zich toespitsen op het gebruik van BlackBerry abonnementen, in het bijzonder voor individuele gebruikers of kleine bedrijven. Het  programma omvat standaarden zoals ActiveSync en de management van Exchange.  Het einde van de abonnementen betreft de vorige modellen en BES Express (Blackberry Enterprise Server) voor KMO`s, de dedicated server wordt dus optioneel.

Vanaf het eerste contact, lijkt de browser zeer snel te zijn (zoals blijkt uit de website Ringmark en het BB flow systeem, wordt het mogelijk om 8 verschillende taken actief te hebben en snel van het ene naar het andere te gaan zonder tijdverlies).

Zich ervan bewust dat een dergelijke smartphone een test vereist, om potentiële klanten te overtuigen, belooft Hans Peerlinck, Sales Manager Belux demonstraties te organiseren in de winkels. Een noodzaak om deze interface te verduidelijken die in niets lijkt op die van Apple en Android.

In België zal de Z10 op de markt worden gebracht door Brightpoint (Ingram) en Bright stores (Tech Data). Het zal ook door de operators worden  verkocht.  Later zal de Q10 bij ons aankomen, zeer vergelijkbaar, maar met het fysieke toetsenbord, dat voor  de glorie van BB gezorgd heeft. Grote bedrijven zijn vooral geïnteresseerd in de "balance" functie die het mogelijk maakt om de privé-apps duidelijk te scheiden van de business-oplossingen, en dit met aparte beveiligingsniveaus. BlackBerry heeft ook aangekondigd dat één van haar partners één miljoen terminals heeft besteld ...

Show More
Back to top button
Close
Close