EMC Belux ziet omzet stijgen met 26%

De Belgische en Luxemburgse dochters van EMC, marktleider in informatie infrastructuuroplossingen, realiseerden in 2012 een omzetstijging van 26% ten opzichte van 2011. De lokale groei van EMC komt voornamelijk op het conto van het Enterprise segment dat een aantal nieuwe grote klanten binnenhaalde. De Professional Services en Customer Services konden eveneens sterke groeicijfers voorleggen met een stijging van maar liefst 35%. Op productniveau mocht de backup-divisie een groei van 25% noteren, zegt Alain Sohet, country manager Belux bij EMC.

post-image-3

De lokale omzetstijging overstijgt de wereldwijde resultaten van EMC. Die groeiden aan met 9% en kwamen uit op $21,7 miljard. EMC slaagde er opnieuw in om marktaandeel te winnen, een omzetgroei op te tekenen en een grotere winstmarge voor te leggen. Op wereldvlak werden de inkomsten in Q4 gestuwd door de goede resultaten van de opslagproducten portfolio. Daar valt vooral de vraag naar Flash based storage oplossing op. Andere highlight in het vierde kwartaal is de sterke omzetstijging in het Greenplum product portfolio.


KMO ex aequo, overheid stelt uit


Net als de voorbij jaren bleven de KMO`s, mede door de crisis, in 2012 voorzichtig investeren. Toch bleef de omzet voor de KMO-markt quasi gelijk. Investeringen in de overheidssector werden echter uitgesteld en sommige sectoren hadden het ook moeilijk om bij de bank leningen los te krijgen om te kunnen investeren. Dit werd deels opgevangen door de Global Financial Services divisie die het aantal gefinancierde projecten fors zag toenemen, aldus nog Alain Sohet.

Wat brengt 2013?


EMC verwacht voor het komende jaar opnieuw een groei en mikt op een wereldwijde omzet van $23,5 miljard. EMC wil het komende jaar ook voor $1 miljard aan aandelen terug inkopen. Op lokaal vlak zijn er twee grote ontwikkelingen die de groei mee zullen helpen ondersteunen. Alain Sohet: ³Enerzijds voorzien we een bijkomende focus op het middenmarktsegment. Het nieuwe Velocity Channel Partner Program wordt weldra uitgerold en dit zal ons toelaten om via dit kanaal meer producten te verkopen. Anderzijds gaan we volop inzetten op converged infractructure, meer bepaald met Vblock Systems voor het Enterprise Segment en VSPEX voor het middenmarktsegment. Technologie die hier het voortouw zal nemen zijn Œapplication replatforming en Œcloud computing

Show More
Back to top button
Close
Close