HP vereenvoudigt zijn PartnerOne programma

Sinds november integreert  het programma PartnerONE langzaam aan alle activiteiten van de onderneming.  PartnerONE is gebaseerd op een voorspelbaar compensatiesysteem bestaande uit twee modellen: "revenu driven" voor de PPC divisie (Printer Personal Computer) en "certification driven" voor de netwerk, opslag, software en services activiteiten.  De uitvoering ervan zal gebeuren gedurende de loop van het jaar, en voornamelijk op  1 mei , wanneer nieuwe  aanpassingen doorgevoerd zullen worden die door het kanaal verwacht worden.

post-image-3

Fill Vegthe, COO (Chief Operating Officer) verklaart dat dit programma de betalingswijze van de partners vereenvoudigt dankzij kortingen met ingang van de eerste verkoop, zonder bovengrens (cap) en met  hogere beloningen in functie  van de graad van specialisatie. De "rebates" zijn interessant voor "advanced"  specialisten. Een andere nieuwigheid op komst: het gebruikstermijn van de MDF wordt verlengd van 3 tot 6 maanden.
 
Verkoopskrachten in dienst van het kanaalJesse chavez (VP HP Channel and alliance sales) verzekert dat de vereenvoudiging van het algemeen HP programma samenloopt met procedures die formeler worden, zodat de saleskrachten goed kunnen samenwerken  met het kanaal.   Hij belooft ook minder risico’s bij de implementatie van een testoplossing. En dit vooral voor de ontwikkeling van applicaties in de Cloud.  Ook werd er een AllianceOne gemeenschap opgericht zodat partners kunnen samenwerken.   

De service activiteiten van het bedrijf Autonomy, die zijn waarde serieus overschat zag waardoor de schuld van HP enorm steeg, heeft vanaf nu een alomvattend partnerschap programma dat het globale ecosysteem verbreed van de organisaties die Autonomy klanten bedienen.  Het Autonomy programma bestaat uit drie niveaus:  ("specialist", "Preferred" en "Business"). Het programma definieert ook de financiële relatie tussen HP Autonomy en de Authorized partners.  Dit overgangsprogramma zorgt voor een gelijdelijke transitie naar het  PartnerOne programma.  De integratie van de verschillende programma`s in één programma zal plaatsvinden in 2013. Vertica, een ander bedrijf overgenomen door HP, zal ook gebruik maken van het PartnerOne programma.

55% van de software licentie business van HP wordt geleverd door het kanaal.  HP software EMEA wordt ook lid van het unified programma.  De Business Class vervoegen het ExpertOne platform welke dezelfde vereenvoudiging kent op het vlak van de technische- en verkoopscertificeringen.

Gilles Thiebaut, VP van de indirecte sales van de Group Enterprise voor de EMEA zone, herkent dat de high-end diensten meer rechtstreeks behandeld werden, maar dat dit verandert met de nieuwe producten die uitsluitend gelanceerd worden voor het kanaal.  Het principe is dat van de "more for more": hoe meer een partner gespecialiseerd is, hoe hoger de verloning. 

De Printing Group en de Personal Systems (PPS) wordt niet vergeten: een nieuwe specialisatie op het vlak van de Services moet de partners middelen bezorgen om de HP services te verkopen.  Deze specialisatie brengt natuurlijk de PC-diensten en Printer onder PartnerONE.

HP biedt nog steeds Converged Cloud oplossingen voor resellers, service providers en ISV`s.  HP kondigt twee nieuwe Cloud Builder programma`s en drie nieuwe aanbiedingen "as a service" aan.

De aanvullingen in het  Cloud Builder-programma zullen de system integrators en VARs de mogelijkheid bieden om een hybried model aan te bieden via private, publieke en managed  Cloud-omgevingen. Partners die voor dit programma kiezen zullen genieten van support door specialisten en van opleidingen.  Cloud Agile heeft het vooral gericht op de service providers die zich inzetten voor het bevorderen van cloud-diensten.   Dit deel van het programma zal in de zomer aanvangen.  Andere aanpassingen worden verwacht in 2014.

Show More
Back to top button
Close
Close