HP Global Partner Conference: HP investeert 1,5 miljard dollar in het kanaal

"Eenvoud, innovatie en winstgevendheid." Drie woorden die eindeloos herhaald werden tijdens de jaarlijkse conferentie van HP-partners.  Meer dan 2100 dealers uit 92 landen ontdekten er het nieuwe partnerschap-programma, dat op 1 mei in werking zal treden. ChannelWorld  was er ook !

post-image-3

Dankzij "Vice-presidenten `met hopen, een goede integratie tussen het nieuwe partnerschap-programma gelanceerd door HP, allerlei nieuwe producten... en een enorme vechtlust , heeft HP (wat zeldzaam is  in de VS) duidelijk zijn concurrenten ter sprake gebracht.   Cisco, NetApp en Juniper  tot IBM, Dell en anderen, hebben allemaal hun oren horen suizen.

Lang bekritiseerd voor de interne management rotatie (verontrustende veranderingen van de CEO’s) wou de fabrikant  zijn engagement voor het kanaal bewijzen.  "Het kanaal staat voor 68% van onze omzet en kan nog veel meer betekenen" benadrukte Meg Whitman de voorzitster en CEO die ter plaatse kwam, terwijl haar voorgangers nooit naar bijeenkomsten met het kanaal kwamen.  Zou dit een teken zijn?

Alle wijzigingen in het Partner Programma aangekondigd voor 1 mei (te lezen in een komend artikel) zijn het resultaat van een onderzoek bij 6.000 vertegenwoordigers van het kanaal die klaagden over te veel programma`s.  Complexiteit die een lange termijn visie moeilijk maakte.  Vandaar de lancering van het PartnerONE programma dat uiteindelijk diverse samenwerkingsprogramma’s zal vereenvoudigen tot één programma.  Naast coherentie, zal dit programma meer voorspelbaarheid aanbieden voor de compensaties van het kanaal waardoor ze geld zullen verdienen vanaf de eerste verkoop.

Maar bovenal verklaarde Meg Whitman voor 2100 partners: "We hebben nu een zeer duidelijk beleid over hoe onze business in het kanaal te brengen.  " Ze voegde eraan toe dat een strategie gebaseerd op de directe verkoop ontmoedigd wordt door de nieuwe HP management: "Het zal niet meer aanvaard worden ", verzekert ze, waardoor er een daverend applaus volgde , net zoals toen ze bij HP kwam en zei : ". I love the Channel"

Voor Meg Whitman, zal 2013 het jaar worden van de "fix & rebuild," 2014 wordt het jaar van de expantie en 2015 het jaar van de versnelling.  Aan degenen die kritiek geven op 2012 antwoordt ze : "We hebben meer dan $ 10 miljard in cash flow gegenereerd in 2012 en dat gepaard met het verminderen van onze schuld  en het vereenvoudigen van de organisatie  (verwijzend naar de fusie van pc`s en printers ) ".

HP heeft nu ook een team dat specifiek  gericht is naar de Channel:  12 verantwoordelijken verdeeld volgens de HP afdelingen:  HP Printing & Personal Systems , Enterprise group en HP Software "

Show More
Back to top button
Close
Close