Veeam Software vernieuwt EMEA-partnerprogramma

Veeam Software, leverancier van back-up-, replicatie- en virtualisatiebeheeroplossingen voor VMwarevSphere® en Windows Server Hyper-V, heeft verschillende verbeteringen aangekondigd in haar EMEA-partnerprogramma. Binnen het vernieuwde Veeam ProPartner-programma kunnen partners hun technische kennis en sales-activiteiten op het gebied van virtualisatie nog verder optimaliseren.

post-image-3

“De toenemende concurrentie en financiële onzekerheid zorgen ervoor dat het kanaal gedwongen wordt steeds hogere marges te bieden op zijn producten en diensten”, vertelt Gilles Pommier, EMEA Channel Director bij Veeam Software. “De virtualisatiemarkt is gegroeid, ondanks de krimpende budgetten als gevolg van de recessie. Dit heeft alles te maken met de schaalbaarheid, kosteneffectiviteit en mogelijkheden die virtualisatie biedt. Omdat Veeam haar producten uitsluitend via indirecte distributiekanalen verkoopt, streven we naar het hoogst haalbare voor onze partners. Door de verdere verbetering van ons ProPartner-programma, in combinatie met ons Cloud Partner Program, zullen we in 2013 ons succes verder uitbreiden door onze channelpartners hogere marges en een betere ondersteuning te bieden. Deze focus op het maximaliseren van de verkoopmogelijkheden en het ontwikkelen van vaardigheden zal het kanaal veel nieuwe mogelijkheden bieden.” De belangrijkste verbeteringen binnen het ProPartner-programma zijn:

- Introductie van de specialisatie tot Enterprise Management Specialist (EMS)

  • EMS-specialisten werden voorheen in hun eigen tier binnen het ProPartner-programma opgenomen, maar kunnen nu de ProPartner-status Silver, Gold of Platinum behalen.


- Verbeterde dealregistratie beschermt de marge van partners en vergroot de winstgevendheid wanneer zij Veeam-oplossingen verkopen:

  • Hogere korting voor Gold en Platinum ProPartners
  • Platinum, Gold en Silver ProPartners ontvangen extra marge wanneer zij een product aan een nieuwe klant verkopen en/of wanneer het een Enterprise-editie en een tweejarig prepaid onderhoudscontract betreft. De partner ontvangt tevens een extra marge bij de verkoop van een Management Pack of SPI (alleen voor EMS).


- Veeam University: de Veeam University is uitgebreid met video webinars die vroegtijdig en diepgaand inzicht bieden in nieuwe releases. Zo worden nieuwe product features uitgelicht en wordt de kennis van Veeam-producten vergroot. De Veeam University biedt nu nog gerichtere cursussen om het kennisniveau van partners te verhogen, zodat zij deze kennis kunnen vertalen naar de sales.

In 2012 introduceerde Veeam het Platinum-niveau binnen het ProPartner-programma om zo de meest toegewijde partners te ondersteunen. Deze Platinum-status biedt geselecteerde Elite-partners de gelegenheid hun klanten de beste support te bieden. Onlangs werden de eerste twee Platinum-partners in de Benelux benoemd. Het Belgische bedrijf Axi en Comparex uit Nederland hebben deze exclusieve status weten te behalen.

“Wanneer ik samenwerk met een leverancier wil ik meer zijn dan een stem aan de telefoon”, vertelt Bart Van Praet, Business Unit Manager bij ePact. “Ik vind het erg belangrijk om mensen persoonlijk te leren kennen om een duurzame zakenrelatie op te bouwen. Het is zoveel aangenamer om eventuele problemen op te lossen als partners in plaats van als tegenstanders. Zo is het bij de mensen van Veeam Software. Ik weet dat ik hen kan vertrouwen en zie hen dan ook echt als een verlengde van mijn eigen team."

Show More
Back to top button
Close
Close