Office 365 Premium Family plaatst de residential in de cloud

Eindelijk een kleine verandering in het Office-pakket dat nu een cloudversie heeft voor de consument. Met een paar komende veranderingen voor het kanaal.

post-image-3

Zoals reeds het geval is voor de professionele versie (de nieuwe versie zal verschijnen op  27 februari), Office wordt een online dienst. Geen CD’s meer, maar een cloud- abonnement die draait op maximaal vijf apparaten, waaronder Windows tabletten, pc`s, smartphones, Windows en Mac. De prijs: 99 € per jaar met Outlook, 20 GB aan opslagruimte op SkyDrive (plus 7 GB gratis per gebruiker, 60 minuten per maand Skype internationaal krediet en constante updates) Een University versie aan € 79 is de ideale oplossing voor één gebruiker , maar dan voor een periode van 4 jaar. 

Uiteraard wordt de software geïnstalleerd op de machines om ook offline te werken. De klanten die het wensen kunnen steeds een klassieke DVD verkrijgen (zonder Skydrive of voortdurende updates  of Skype-out abonnement), vanaf 139 € tot 539 € afhankelijk van de versie.

Zoals in het verleden zullen deze oplossingen worden verkocht via het kanaal of direct op de website van Microsoft. "Het verschil, legt Philippe Rogge (General Manager Belux), is dat dealers een beleid van loyaliteit kunnen vernieuwen, net zoals het bestaat in de wereld van de antivirus." Het is dus aan de retailers om hun klanten op te volgen op het einde van hun licentie. 

In de praktijk is deze nieuwe versie geoptimaliseerd voor touchscreen gebruik. Dit voor het delen van documenten online en om te genieten  van "slimme apps", zoals bijvoorbeeld die van Skype.

Show More
Back to top button
Close
Close