IP-video trekt de klanten van banken , steden en supermarkten aan.

Volgens Axis, leverancier van network video oplossingen, evolueert de sectorvan de videobewaking  aanzienlijk in 2013. Voor de fabrikant, wijzen dezetrends erop dat de toekomst van de videobewaking zich in de digitale wereld zalafspelen. Is het analoge  aan het uitsterven?

post-image-3

Dit jaar zullen de bewakingscamera’s die in de stad worden geïnstalleerd aan steeds hogere eisen moeten voldoen.  Er wordt verwacht dat de videobeelden zowel overdag als ‘s nachts helpen bij het duidelijk onderscheiden van een persoon.

Als alle camera’s van een stad zijn aangesloten op een controlestation dan wordt het mogelijk om in real-time videobeelden te exploiteren in nauwe samenwerking met de politie of hulpdiensten. Volgens Axis, zal deze trend zich bevestigen in 2013.

Eén van de grote uitdagingen in de banksector is de beeldkwaliteit  van bewakingscamera’s en dit vooral omdat de ruimtes in de banken meestal voorzien zijn van gepolijste en glasoppervlakten.  De nieuwe digitale technologieën zullen dit probleem oplossen net zoals de beschikbaarheid van het
camerasystem garanderen.

In 2013 zal de IP-videobewaking van de geldautomaten ook genieten van een hernieuwde belangstelling. Een goede manier om fraude te bestrijden is het combineren van nieuwe anti-kloning methoden (anti-skimming in verval sinds 2012) met netwerk video technologie.  Het is zelfs mogelijk om verborgen camera`s ter grootte van een speldenknop te gebruiken.

De opkomst van netwerkcamera`s laat zich ook voelen in de retail sector.  In de detailhandel worden videocamera`s gebruikt om het gedrag van klanten en de efficiëntie van de tentoonstellingsruimten, vitrines en schappen te analyseren.

Extra toepassingen zoals bijvoorbeeld het tellen van mensen of de thermische kaarten (heat mapping) zal alleen maar in belang toenemen.

Tot slot verzekert Axis dat de video-analyse een steeds belangrijkere plaats zal innemen in 2013. De gegevens verkregen bij medewerkers en klanten zullen een bijzonder krachtige business intelligence tool vormen.  Deze gegevens zullen bijvoorbeeld gebruikt worden voor marketing en commerciële doeleinden .

Show More
Back to top button
Close
Close