Belgische specialist in sociale dienstverlening bouwt IT-infrastructuur om met EMC

EMC Corporation (NYSE:EMC) deelde vandaag mee dat Partena zijn IT-infrastructuur heeft getransformeerd met EMC® VNX® unified storage en EMC VPLEX® virtual storage als antwoord op de exponentiële aangroei van zijn gegevens. Partena is een in Brussel gevestigde organisatie voor sociale dienstverlening die de loonverwerking en het personeelsbeheer verzorgt voor 1,2 miljoen personen en 60.000 ondernemingen, en daarnaast sociale verzekeringen, kinderbijslag en andere diensten afhandelt. De EMC technologie levert Partena aanzienlijke kostenbesparingen op en heeft het risico op uitval van de infrastructuur weggenomen. Het nieuwe storage systeem werd geïmplementeerd door Bull, partner van EMC.

post-image-3

Voordelen voor de klant:

- Verbeterde beschikbaarheid applicaties — Door applicaties simultaan uit te voeren over twee active-active datacenters met EMC VPLEX heft Partena zijn downtime op —een reductie van drie uur per maand naar nul.

- Kostenbesparing — Partena heeft zijn operationele en investeringsuitgaven met 60% verminderd door middel van virtualisatie ; zo komen er meer middelen vrij voor projecten die de omzet doen groeien en de tevredenheid van de klant doen toenemen.

- Snellere implementatie van applicaties — Partena kan nieuwe applicaties nu in slechts enkele dagen uitrollen, terwijl dat vroeger doorgaans een maand in beslag nam —90% reductie van de implementatietijd.

- Gestroomlijnde administratie — De nauwe integratie tussen VNX en VMware heeft de administratietijd met 50% verminderd, waardoor het personeel van Partena zich nu meer op bedrijfskritische projecten kan toeleggen.

Uitdagingen voor de klant en oplossing:

Partena’s storage infrastructuur was in volle expansie; ondertussen werd de druk op de infrastructuur nog verhoogd door de regelgeving van de overheid en service-level agreements (SLA’s) met de klanten die lange bewaartermijnen en een hoge beschikbaarheid van de gegevens oplegden. Om de beschikbaarheid te verbeteren, een snellere implementatie mogelijk te maken en de kosten te beperken, koos Partena voor EMC VNX en EMC VPLEX.

De implementatie van EMC technologie leverde Partena een aanzienlijke verbetering van de schaalbaarheid van de infrastructuur op, een hogere efficiëntie en grotere beschikbaarheid van de toepassingen. De onderneming kon ook 90% van zijn serverinfrastructuur virtualiseren met VMware vSphere. Alle toepassingen en databanken van Partena, inclusief Microsoft SQL Servers en Oracle databases, staan nu op de EMC VNX unified storage. Voor zijn disaster recovery maakt Partena gebruik van EMC VPLEX virtual storage om zijn bedrijfskritische toepassingen simultaan op twee datacenters te laten draaien die enkele honderden meters van elkaar staan. Partena gebruikt verder VMware View voor de virtualisatie van zijn desktops.

Show More
Back to top button
Close
Close