Zal Cisco Linksys verkopen?

Cisco, de koning van de bedrijfsnetwerken ,  zou  Linksys, zijn routers divisie voor particuliere consumenten  willen verkopen.  Als dit wordt bevestigd, zou dit het einde betekenen van Cisco’s poging om aanwezig te zijn in het retail segment.

post-image-3

In tijden van crisis is iedereen gericht op zijn  core business. Dit verklaart hier ook de beslissing van Cisco dat eerder al, twee jaar na aankoop, het moederbedrijf Flip van de gelijknamige camera’s, heeft verkocht.

Bloomberg heeft aangekondigd dat  Barclays Bank de opdracht kreeg om voor de verkoop te zorgen.  Deze informatie zou komen van een anonieme bron met "goede kennis" van de stand van zaken. Wat de prijs betreft denkt Bloomberg  dat deze minder zal zijn dan de 500 miljoen die Cisco had betaald om het bedrijf aan te schaffen in 2003.  Om de kosten van Cisco te situeren, volstaat het te herinneren dat de jaarlijkse winst in augustus vorig jaar een $ 7 miljard (dalend in 2011) bedroeg voor een omzet van $ 43 miljard.  Te noteren valt ook de aangekondigde schrapping van 7.000 banen binnen het bedrijf en de sluiting van een aantal verlieslijdende divisies.

Door ons gecontacteerd, zie Cisco “geen commentaar te willen geven op geruchten. “  Logisch.

Show More
Back to top button
Close
Close