De 500 laatste dagen van Windows XP

We waren er zodanig aan gewend dat we dachten dat hij duizenden  jaren zou meegaan.  Nochtans is het aftellen begonnen voor één van de beste Operating Systems van Microsoft.  Binnen een anderhalf jaar zal de stroom aan beveiligingsupdates verleden tijd zijn.  De bedrijven die hem nog gebruiken, zouden beter serieus nadenken.

post-image-3

Na 12 jaar zeer goede service (twee en een half jaar meer dan zijn voorgangers), verlaat XP de Support Services op 08 april 2014.  XP verslaat zelfs met 6 maanden, het record van Windows NT.

De hoeveelheid pc`s met XP is echter nog steeds indrukwekkend. Volgens het bedrijf Net Applications, dat metingen uitvoert van het online verkeer, zorgde Windows XP nog voor 40,7% van de computers (desktop en PC) aangesloten op het net in november. Dubbel zoveel als voor Vista.

Analisten zijn van mening dat XP ook nog steeds zal gebruikt worden door miljoenen gebruikers na de officiële einddatum. Gartner stelt een mogelijk gemiddelde van 10 tot 15% van de bedrijven. En bijna 30% van alle computers.

Het einde van de XP ondersteuning kan echter een bom worden indien de downloads door blijven gaan.  Misschien is het dan ook een opportuniteit voor resellers om de aandacht van hun klanten te trekken op het gevaar voor de stabiliteit van hun netwerk en dit vanaf  8 april 2014.

Degenen die willen worden verwittigd, kunnen een afteltoepassing downloaden op de Microsoft website.  Een kritische noot: dit werkt alleen op Windows ... 7.

Show More
Back to top button
Close
Close