IBM België financiert  de klanten van zijn partners

IBM kondigde aan dat ze 4 miljard dollars wereldwijde financiering ter beschikking stelt van haar klanten. Ook België heeft recht op haar deel.   De ondertekening van de contracten gebeurt via de kanaalpartners. Dit aanbod dient om de sales van het kanaal te ondersteunen.

post-image-3

Naast het vernieuwen van zijn financieel programma voor bedrijven, lanceert IBM een mobiele applicatie om de aanvraag voor leningen voor technologieën zoals Cloud, Analytics en PureSystems te bespoedigen.  Maar niet alleen daarvoor, zoals toegelicht door  Theodore Willems, woordvoerdster van de Belgische IBM Global Financing (IGF). "Deze drie producten zijn de stokpaardjes van IBM, maar het programma omvat ook de andere producten van het merk, randmerken en zelfs concurrerende merken. Maar steeds in de context van een IT-investering."

Voor wat betreft een Cloud investering,  kan de financiering betrekking hebben op  het materiaal dat nodig is voor een private cloud, de vergunningen voor de toepassingen, of het onderhoud via een partner die dan vooraf betaald wordt. "De financiering is voordeliger dan het maandelijkse abonnement, omdat de partner het geld meteen ontvangt  en de klant minder betaalt.”

IGF beweert dezelfde regels als de traditionele banken te handhaven, zoals bijvoorbeeld het controleren van de solvabiliteit van de klanten.  "In tijden van crisis, klagen kleine en middelgrote ondernemingen over de terughoudendheid van de banken om geld te lenen. Onze kennis van de sector stelt ons in staat om meer open te zijn. Wij werken met zowel zuivere financiering, lening of leasing en operationele leasing. Eén contract op twee is een lease en, op het einde van het contract, beheersen we beter de restwaarde van een product.   Dit is een voordeel in vergelijking met onze concurrenten. "

Om een financieringsovereenkomst te kunnen verkopen moet men over het statuut van traditionele IBM partner beschikken of financieel agent zijn van IG.  De financieringsprogramma’s van IBM, oorspronkelijk bedoeld voor grote bedrijven met mainframes ter waarde van meer dan 150 miljoen BEF, hebben zich aangepast voor aankopen van 25 tot 400.000 euro. "Deze financiering komt zowel in aanmerking voor multinationals als voor kleine bedrijven", zegt Theodore Willems.

Via dit programma, zal IBM Global Financing flexibele maandelijkse betalingen, vereenvoudigde leningen en de mogelijkheid om af te betalen na overname aanbieden. Leningen tegen 0% zullen voor een periode van 12 maanden beschikbaar zijn.  Leningen die gratis zijn, gelden enkel voor bepaalde producten zoals voor software en voor Power Systems servers en System X of nog voor de storage-oplossingen, maar niet voor bedragen van meer dan één miljoen euro.

Als dit financieringsplan wordt gepresenteerd als " verkoopsstimulerend", is het ook een manier om het kanaal te helpen met zijn stock-financiering: "de klant betaalt de partner vaak met enige vertraging, en hiermee wordt dit probleem opgelost. "

Nieuwe mobiele app

Tot slot, het project is voorzien van een nieuwe mobiele applicatie om de aanvraagprocedure voor kredieten van zakelijke partners voor hun klant te vereenvoudigen. Handelspartners hebben de mogelijkheid om offertes te bieden aan hun klanten en om kredietgoedkeuringen in enkele minuten via iOS en Android te verkrijgen.  De mobiele app, nu al beschikbaar in de Verenigde Staten zal bij ons zijn vanaf januari.

Deze applicatie is gebaseerd op de Rapid Online Financing (ROF) toepassing, een internet financieringsdienst voor de handelspartners. Geïmplementeerd in 2003 in 35 landen, de toepassing heeft al 7 miljard aan contracten opgeleverd.

Show More
Back to top button
Close
Close