Sint-Nicolas: de elektronische speelgoed voelt zich goed

Voor Nicolas Pons, analist voor het adviesbureau NPD, zijn computerspelletjes voor jonge mensen een "aanbodsmarkt" door het grote aantal producten en de frequentie van vernieuwing.  Zelfs in België heeft het elektronisch speelgoed voor de kinderen de wind in de zeilen.


post-image-3

In vergelijking met 2011, lijken de elektronische draaitollen minder succes te hebben en lijken de producten met een licentie erop achteruit te gaan / te stagneren. Het is niet meer voldoende om een sticker "Cars" of "Spiderman" te plakken op een stuk speelgoed om deze te verkopen.  Alles wat radiogestuurd wordt doet het goed, maar de trend gaat naar tabletten voor kinderen van 4 tot 9 jaar oud.


Volgens Nicolas Pons, verwelkomt de hele leeftijdsgroep “de  peuters” elektronica met enthousiasme, onder de vorm van educatief speelgoed, elektronische rammelaars, nachtlampjes en speeltapijten.  Een andere trend is de augmented reality games, wat we ook Applicatie speelgoed noemen.  Het combineert een tablet en een fysiek speelgoed zoals een auto bijvoorbeeld. Een typisch voorbeeld is dat van Skylanders dat overal wordt verkocht.

Show More
Back to top button
Close
Close