Microsoft zou winkels openen in Europa

We hebben het al een paar maanden geleden over gehad: Microsoft gaat meer en meer voorbeeld nemen op het Apple-model. Na het openen van conceptstores voor de kerstperiode, maar ook "fysieke"winkels in de Verenigde Staten en in Canada gevolgd door de lancering van zijn eigen tabletten overweegt Microsoft het openen van meerdere winkels in Europa en zou zich inspannen om een smartphone te ontwikkelen.

post-image-3

Melding van de Financial Times: Microsoft onderhandelt met de vastgoedsector om winkels te openen in het Verenigd Koninkrijk. De uiteindelijke beslissing moet vrij snel worden genomen, gebaseerd op de ervaring in de Verenigde Staten. Het bedrijf uit Redmond zal haar eigen producten verkopen, maar ook die van haar partners, zoals HTC, Samsung, Nokia, enz.. Ook wordt er gesproken over een Smart TV (net zoals Apple) en een smartphone.
 
Deze keer is het de Wall Street Journal dat de info openbaart, zoals vaak komt de informatie van bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van het mobiele apparaat. Zijn eigen telefoon voorstellen zou misschien voor Microsoft een snellere manier zijn om de Windows Phone 8 bij het grote publiek te brengen.  Want deze worstelt met een te high-end positionering.  Voeg daarbij de Xbox consoles toe en dan verkrijgt men een vergelijkbaar ecosysteem als dat van Apple: zeer uitgebreid, goed geïntegreerd, maar toch nog een beetje meer toegankelijk dan haar concurrenten uit Cupertino. 

Show More
Back to top button
Close
Close