Primeur voor OKI: eerste digitale white-tonerprinters  voor in-house gebruik

Baanbrekende afdruktechnologie onderstreept innovatiekracht van printerspecialist

post-image-3

OKI Systems, toonaangevend specialist in innovatieve printoplossingen, breidt zijn productassortiment uit met twee nieuwe digitale white-tonerprinters, de ES711WT en de ES920WT. Met deze LED-printers kunnen organisaties in eigen huis promotiemateriaal in kleur, inclusief wit, op A3- of A4-formaat afdrukken, een taak die ze voorheen - tegen aanzienlijk hogere kosten - aan externe dienstverleners moesten uitbesteden. OKI is hiermee de eerste leverancier die op toner geënte printoplossingen introduceert voor de ‘white-printer’-sector.

“In het verleden waren printers die met witte inkt overweg konden, gebaseerd op inkjet-, dye-sublimation- of transfer-film-ready-technologie”, zegt Patrick Arnou, General Manager van OKI Systems Benelux. “Daarbij ging het altijd om nichetoepassingen die duur in aanschaf en onderhoud waren en een lange productietijd kenden. Onze white-tonerprinters zijn niet alleen veelzijdiger en gebruiksvriendelijker, maar ook sneller en rendabeler omdat ze geen droogtijd vergen. Dankzij de consistente, robuuste kwaliteit van de output, die minstens even goed is als bij foliedruk, vormen ze een professionele oplossing voor het in-house printen in wit op een scala aan media.”

Tal van opties

Beide printers bieden tal van aantrekkelijke opties voor (grafische) bedrijven, variërend van het drukken van decoratieve transfers, bijvoorbeeld voor T-shirts en serviesgoed, over het drukken van raamstickers voor auto’s, films voor verpakkingen en point-of-sale-toepassingen voor winkels en gewoon printen op papier. De afdruksnelheden waarmee dat gebeurt, zijn hoog. De ES711WT A4-printer maakt vierkleurendruk (CMY en wit) mogelijk met een snelheid van 8 ppm in de transfermodus en 34 ppm bij gebruik van gewoon papier. De ES920WT A3/A4-printer, met zijn grotere tonercartridges ontworpen voor grotere volumes, print met een snelheid van 10 ppm (A3) en 31 ppm (A4).

Brede doelgroep

“Doordat zowel de gebruiks- als de printkosten laag zijn, zijn onze white-tonerprinters voor een brede doelgroep toegankelijk”, aldus Patrick Arnou. “Zowel grotere als kleinere organisaties kunnen zo profiteren van de mogelijkheid om meer drukwerk zelf te verzorgen. Dat scheelt tijd, geld en moeite en vergroot hun zichtbaarheid en concurrentievermogen.”

Beschikbaarheid en demo’s

De ES711WT en de ES920WT zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Demo’s met de producten gaan vandaag en morgen door op de beurs Print 2012 in Brussel Expo op de stand van Tasco (stand: D001).

Show More
Back to top button
Close
Close