België heeft zijn eerste Microsoft Certified Master in Lync Server 2010

Ordina is de eerste Microsoft partner die in zijn team iemand heeft die MCM gecertificeerd is in Lync Server 2010. Zijn naam: Johan Delimon.

post-image-3

De draaischijf van unified communications bij Microsoft, Lync Server 2010, bevat het beheer van aanwezigheid, voice, data en video. In dit universum mag Johan Delimon voortaan zeggen dat hij "grondige kennis heeft van de impact van de technische keuzen bij het concept van een unified communications oplossing".

De missie van een MCM is dat hij een diagnose kan stellen en problemen kan oplossen bij configuratie en performantie. Hij is ook opgeleid in de infrastructuur. Er bestaan enkele tientallen MVP in België (Most Valuable Professional), maar wereldwijd zijn slechts vijf MVP voor Lync ook een MCM. Waaronder dus één Belg.

Concreet bevat de MCM certificeringprocedure in Lync Server 2010 een technische opleiding van drie weken op de Microsoft campus in Redmond (Washington). De voornaamste onderwerpen die tijdens deze opleiding behandeld worden zijn de technologieën die de kern uitmaken van Lync Server 2010, de architectuur, en operationele thema`s zoals integratie van telefonie, de upgrades en migraties, de integratie van toepassingen, de analyse van performantie, het beheer en de operaties.

Show More
Back to top button
Close
Close